Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen?
Stuur gerust een email naar info@streetkarting.nl

Nee, bij normaal gebruik blijven er geen sporen achter.

Meestal heeft u geen vergunning nodig om te karten. Karts hebben geen kenteken, u mag met karts rijden op uw eigen terrein zolang u de geluidsnormen niet overtreed.
Onze karts zijn uitgerust met goedgekeurde Honda Euro 4 takt motoren.
Karten op de openbare weg is alleen toegestaan indien daar een vergunning voor is afgegeven.
(Wij hebben een speciale download pagina met stukken die nodig zijn voor een aanvraag bij de gemeente)

Onze karts zijn voorzien Honda 4 takt GX motoren.
Deze motoren hebben een CE-keuring en vallen binnen alle standaard geluidsnormen. (8:00 tot 22:00 uur)

Karten kan op iedere ondergrond zolang deze verhard, vlak en schoon is.
Enkele hobbels of kuilen zijn geen probleem, daar kunnen wij de baan omheen leggen.
Overgangen mogen niet hoger zijn dan 1,5 cm. Rijden over drempels is niet mogelijk.

Iedere deelnemer is net zoals bij iedere kartbaan verplicht om voorafgaand aan het karten een verklaring voor eigen risico te ondertekenen.
Hiermee geeft men aan bekend te zijn met de risico’s van het karten en de gedragsregels op te volgen en te respecteren. Deelnemen aan het karten is na gebruik van alcohol NIET toegestaan.

Sinds onze start in 2012 hebben wij ruim 200 kartbanen op locatie gebouwd. Nog nooit is er schade of letsel ontstaan. Wij zijn erg streng met onze regels en gedrag op de kartbaan. Graag houden wij het voor iedereen veilig. Botsen is net als in de kartsport niet toegestaan, overtreding of onveilig gedrag resulteert in DIRECTE diskwalificatie. Anders dan op een reguliere kartbaan hebben wij overzicht over de hele baan en grijpen wij direct in bij onveilig en ongewenst rijgedrag. Wanneer iemand om welke reden dan ook stil komt te staan laten wij direct alle deelnemers stoppen om de situatie veilig op te  lossen. Alle deelnemers krijgen vooraf een duidelijke instructie en dienen voor aanvang te tekenen voor eigen risico. Zonder handtekening geen deelname.

Onze Sodi GTR karts hebben een CE en CIK/FIA keuring en zijn voorzien van een speciaal veiligheidssysteem waarmee wij op afstand de karts kunnen uitschakelen en begrenzen.
De baanmarshalls en pitcrew hebben allemaal een afstandsbediening om in te kunnen grijpen.
Bij signalering van roekeloos gedrag of onderling contact wordt de groep direct op afstand begrenst. De maximum snelheid kunnen wij instellen van 20 tot 60 km/u.
Wij kiezen vooraf een maximum snelheid die past bij de omstandigheden.

Wanneer u kiest voor een arrangement hoeft u nergens meer over na te denken.
Kiest u voor kartverhuur i.c.m. de kart Experience dan staat op de prijzenpagina achter ieder aantal een richtlijn voor het aantal deelnemers per uur. U kunt hiermee zelf een rekensom maken om te bepalen hoe vaak u deelnemers wilt laten rijden.

Net als bij de Formule 1 kan er als het regent gewoon doorgereden worden.
Zolang er geen grote plassen op de baan liggen is het zelfs erg leuk en spectaculair!

De gemiddelde opbouwtijd is 3 uur, afbouwen duurt ongeveer 2,5 uur.
Bij een grote baan/evenementen kan dit langer duren.

Een goedgekeurde helm is verplicht. Karts zijn geen botsauto’s. In de kartsport is onderling contact ook niet toegestaan.
Karten na het gebruik van alcohol is verboden. Wij hebben alcohol testers om dit bij twijfel te controleren.
Het dragen van sjaals, capuchon en open schoenen en open schoenen is niet toegestaan.

All-in betekent inclusief alle verbruiksmaterialen voor de karts.
Brandstof, (reserve) banden, smeermiddelen, (reserve) onderdelen, helmen, haarnetjes, vlaggen, brandblusser (en laptimers op de Sodi GTR karts).

Bij het menu Baanmateriaal staan foto’s en omschrijvingen van de pakketten.

Wij hebben een kleine heftruck nodig voor het uitladen en inladen van onze materialen. Wanneer u alleen simulatoren huurt is er geen heftruck nodig.
Voor ons gereedschap hebben wij een normale stroomaansluiting nodig. Voor de simulatoren 230v – 16A vrije groep.

Streetkarting.nl heeft jarenlange ervaring met kartevenementen op locatie. Heel klein, maar ook heel groot, iedere locatie is anders. Voorafgaand aan ieder evenement vragen wij foto’s van de locatie of komen wij langs om in te kunnen schatten of de locatie geschikt is voor een veilig kart evenement. De veiligheid van toeschouwers en deelnemers is onze hoogste prioriteit. Wij worden mede door onze ruime ervaring en expertise door grote partijen ingeschakeld waar de veiligheid van het evenement de hoogste prioriteit heeft.

Op onze Facebook pagina www.facebook.com/streetkarting.nl treft u een zeer ruim overzicht van instanties en bedrijven waar wij kartevenementen voor hebben verzorgd.

De vermelde prijzen zijn exclusief 21% btw. Betaling van de factuur dient uiterlijk 2 werkdagen voor het evenement zijn voldaan.
Contante betaling en/of betaling achteraf is niet mogelijk.